De handelingen die men uitvoert wanneer men drinkt zijn zo vanzelfsprekend, dat men hier meestal pas bij na denkt als deze handelingen worden beperkt. Vanwege de leeftijd, maar ook als tijdelijke beperking, bijvoorbeeld na een operatie of ongeval. Voor deze situaties heeft Orthocor een assortiment aangepaste bekers om het zelfstandig drinken mogelijk te maken.
Aangepaste Bekers Overzicht
Beperkte nek / hoofd beweging
Vaak is het probleem bij het drinken de achterwaartse buiging van de nek of het hoofd. Met de beker met neusuitsparing kan men met minimale inspanningen van de schouders, nek of hoofd gemakkelijk drinken. De neusuitsparing kan tevens als oplossing dienen voor mensen met een halskraag of een whiplash. Tevens zorgt het schenktuitje ervoor dat men niet morst.
Voor mensen die door omstandigheden langdurig in bed liggen, is er een beker waarbij men in een liggende positie kan drinken. De beker is transparant waardoor men kan zien hoeveel vloeistof er nog in de beker zit.
Vasthouden
Om het vasthouden van bekers te vergemakkelijken hebben de meeste aangepaste bekers één of twee handvatten. Heeft een beker geen handvat(ten), dan biedt deze grip door middel van reliëf of men kan een bijpassende houder bestellen. Een voorbeeld van zo’n beker is de Sure-Grip. Deze beker heeft diepe groeven, die ervoor zorgen dat de beker comfortabel in de hand ligt en niet weg kan glijden. Voor nog meer grip heeft deze beker een handvat wat apart kan worden bijbesteld. Het handvat maakt het nog eenvoudiger om de beker vast te houden.
Doseren
Een ander probleem bij het drinken is dat de hoeveelheid vloeistof die men wil innemen teveel in één keer is. Om dit te voorkomen kan men een aangepaste beker met tuitdeksel gebruiken. Orthocor heeft diverse tuitdeksels in haar assortiment met zowel grote als kleine openingen. Hoe kleiner de opening van de tuit, hoe beter men de in te nemen hoeveelheid vloeistof kan doseren.
Een tweede oplossing voor dit probleem kan het gebruik van rietjes zijn. Rietjes met een terugloopbeveiliging voorkomen dat de vloeistof in het rietje terug kan lopen, wat het drinken vergemakkelijkt. Wanneer men moeite heeft met het vasthouden van het rietje, kan men het rietje in een rietjeshouder plaatsen. De rietjeshouder plaatst men eenvoudig over de rand van een beker. Een mondstuk dat op een rietje geplaatst kan worden, voorkomt dat het rietje in de keel kan schieten.
Helpt mensen bij het vinden van het juiste hulpmiddel en het correct gebruik hiervan.